Tatjana Kampmann – Paraveterinair

In 2000 ben ik afgestudeerd als paraveterinair en heb sindsdien in verschillende praktijken gewerkt waar ik een variatie aan functies heb vervuld, van allround assistente (zoals ik dat hier nu ook ben) tot pure operatie assistente tot praktijkmanager. Bijna vanaf het moment dat Dierenkliniek Zeist haar deuren heeft geopend versterk ik hier het team. Beginnend met één dag per week ben ik inmiddels van maandag tot en met donderdag in de kliniek aanwezig.

Met veel plezier zorg ik samen met mijn collegae voor uw (zieke) dieren. Dit houd in dat ik tijdens operaties assisteer en uw dieren bewaak tijdens het wakker worden. Daarnaast zijn wij assistentes verantwoordelijk voor het bijhouden van de voorraad van medicijnen, voer en alle andere producten die voor de dagelijkse praktijk nodig zijn. En u treft ons natuurlijk achter de balie aan voor het beantwoorden van uw vragen en het geven van adviezen.

Vanaf het begin richt ik me tevens speciaal op het begeleiden van patiënten met overgewicht. Meestal zijn dit honden en katten, maar af en toe zit er ook een konijn tussen dat van zijn liefhebbende eigenaren teveel lekkers krijgt. Per individu en in overleg met de diereigenaar bespreek ik de beste methode voor het laten afvallen. Soms is dit door middel van het beperken van het eigen voer, andere keren zijn er ‘hardere’ maatregelen nodig en laat ik de patiënt mee doen aan het SlimFit programma van Royal Canin. Het succesvol laten afvallen van patiënten voelt voor mij vaak als een persoonlijk succes en ik haal er erg veel voldoening uit. Alle patiënten knappen er namelijk onwijs van op. Ze worden energieker, gaan weer spelen, kunnen langer wandelen en hebben er meer plezier in. Het meest belangrijke argument is echter dat gezondheidsklachten vaak helemaal ‘vanzelf’ verdwijnen. Hiervan worden zowel de patiënt als de diereigenaar gelukkig, dus ben ik dat ook.

Samen met mijn partner, onze twee honden Zatan en Lloyd (waarvan Zatan dagelijks met mij naar werk gaat) en onze kat Bolle, woon ik in Lelystad. Doordeweeks bewoon ik een appartementje in Woudenberg. In mijn vrije tijd geniet ik er voornamelijk van om bij mijn ‘familie’ te zijn. Daarnaast hou ik enorm van een goed boek, een theekopje nooit ver uit de buurt.