https://www.facebook.com/Dierenkliniek-Soesterberg-252294781590204/

Page content

Kattenavond

Voor de meeste katten is een bezoekje aan de dierenarts niet bepaald een feest. katrelax

De van nature toch al stressgevoelige kat wordt vanuit zijn of haar vertrouwde omgeving in een vreemd reismandje geschoven, al dan niet onder luid protest meegenomen in de auto naar de praktijk, waar het vervolgens oog in oog staat met zijn of haar ‘grootste vijand’: de (vreemde) hond…

Stress symptomen zijn vaak lastig op te merken en eenmaal op de behandeltafel laat de gestreste kat zich moeilijk onderzoeken. Dit is voor veel mensen een begrijpelijke reden om een bezoekje aan de dierenarts zo lang mogelijk uit te stellen, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Om het dierenartsenbezoek zo prettig mogelijk te maken werken wij al jaren met stressverminderende hulpmiddelen, in de gehele ruimte hangt standaard een Feliway-verdamper met rustgevende feromonen, wij vragen de kattenbaasjes om hun viervoeter hoog neer te zetten in plaats van op de grond en of die lieve, oh zo nieuwsgierige hond misschien een stapje achteruit kan.

In ons kattenpension heeft iedere gast een rustgevend matatabistokje en spelen wij klassieke muziek. Ook de opname van honden en katten wordt strikt gescheiden gehouden.

Dinsdag van 16.00 – 19.00 uur

Gedurende deze avond mag u als katteneigenaar verwachten geen honden tegen te komen in de wachtkamer, voor ontvangst wordt de ruimte extra gesopt om eventuele geurdeeltjes te verwijderen. Wij adviseren om het reismandje een aantal dagen voor het geplande bezoek alvast in de ruimte te zetten waar de kat veel tijd doorbrengt.

Natuurlijk is uw kat ook op ieder willekeurig andere doordeweekse dag welkom. Datzelfde geldt voor uw hond die wij in geval van spoed altijd direct zullen helpen. Een visite aan huis is ook altijd mogelijk.

Wilt u een afspraak maken voor uw kat tijdens de kattenavond?

Stuur ons dan een mailtje of neem telefonisch contact met ons op: 0346 – 35 24 67.